AKİT TV’DEN ATATÜRK’E ÇOK ÇİRKİN HAKARET!..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKİT TV’DEN ATATÜRK’E ÇOK ÇİRKİN HAKARET!..
Abone ol
Akit TV’de yayınlanan 10 Kasım haberinde, Atatürk’e çok çirkin ve küstahça hakaret edildi. Atatürk’ü hedef alan “Zulüm 1938’de son buldu” başlıklı haber, sosyal medyada lanetlendi.

Akit TV’de yayınlanan 10 Kasım haberinde, Atatürk’e çok çirkin ve küstahça hakaret edildi. Atatürk’ü hedef alan “Zulüm 1938’de son buldu” başlıklı haber, sosyal medyada lanetlendi.

Parçalanan bir imparatorluktan modern bir devlet çıkaran, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 77'nci ölüm yıldönümü bir kez daha toplumun geniş bir bölümünü yas ve özlemde birleştirdi.

Ancak sayıları az da olsa bugün provokatif mesajlar da gönderildi. Bunlardan en çok tepki çeken, Akit TV'de yayınlanan 10 Kasım haberi oldu.

Akit TV’de Atatürk için “Resmiyette öyle kabul edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Cumhurbaşkanı” tanımı yapılarak, Atatürk ve devrimlerinden alaycı bir üslupla bahsedildi. Ekranda “Zulüm 1938’de son buldu” yazısıyla sunulan videonun sonunda ise Atatürk'e ithafen "Rahmetle anamıyoruz seni Paşam" ifadeleri kullanıldı.

Yüzlerce kişi sosyal medyada #AkiteLanet etiketi ile kanala tepki gösterdi. Bu etikete son bir saatte 5 binden fazla tweet geldi.

RTÜK TEPKİLER ÜZERİNE TWİTTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), AKİT TV’nin Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik yayının titizlikle takip edildiğini bildirdi.

Bir Twitter kullanıcısının “Arkadaşlar RTÜK şikayet hattını boş geçmeyelim. RTÜK uyuma” tweetine RTÜK resmi hesabından cevap verdi.

RTÜK, yayınların uzmanlar tarafından titizlikle takip edildiğini ve ihlallerle ilgili raporların üst kurula sunulduğunu bildirdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şahinbey Belediyesi Çorba İkramı Geleneğini SürdürüyorÖnceki Haber

Şahinbey Belediyesi Çorba İkramı Geleneğ...

ŞEHİTKAMİL’DE ARTIK ‘BAL ORMANI’ VARSonraki Haber

ŞEHİTKAMİL’DE ARTIK ‘BAL ORMANI’ VAR

Yorum Yazın

Gaziantep’te ünlü müteahhidin acı sonu: Araçta Cansız Bedeni Bulundu
Gaziantep’te mide bulandıran olay: Öksüz kızın hayatını karartmışlar 
Gaziantep'teki 'süper hücre' balkon duvarlarını yıktı, camları patlattı
Radoi İlk Mesajını Verdi: “Formayı Hak Eden Kalır”
Gaziantep Sağlık Altyapısına Yeni Hekim Desteği
Gaziantep’te Destek Kararı: Su Baskını Zararları Ödenecek
İMO Şube Başkanı Bulut’tan kritik uyarı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, süper hücre bilançosunu açıkladı
Gaziantep’te fabrikadan yangın: Ekipler anında müdahale etti 
Fırtına felaketi: 1 ölü, 40 yaralı
Gaziantep'te şiddetli yağış bir evin çatısını yıktı, vatandaş yaşadıklarını canlı yayında ağlayarak anlattı
Gaziantep'te süper hücre şehri talan etti: Hortum adamı fırlattı
Sağanak TAG Otoyolunu da vurdu: zincirleme kaza 1’i ağır 5 yaralı
Gaziantep'te okullar tatil! Valilikten yeni açıklama 
Gaziantep'te 4 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Yağış Kazayı Getirdi: Gaziantep’te Zincirleme Facia
Gaziantep'te eğitime fırtına engeli: Okullar tatil edildi 
Sağanak ve Dolu Hayatı Felç Etti: Gaziantep’te Bilanço Ağır
Gaziantep'te kriz komuta merkezi teyakkuzda
Fırtına arıcıları da vurdu! Arılar telef oldu