65'inde Tiyatrocu oldular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
65'inde Tiyatrocu oldular
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aktif Yaşam Merkezi bünyesinde kalan 65 yaş ve üstündeki yaşlıların kurduğu tiyatro ekibi usta oyuncuları aratmıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aktif Yaşam Merkezi bünyesinde kalan 65 yaş ve üstündeki yaşlıların kurduğu tiyatro ekibi usta oyuncuları aratmıyor.

Boş vakitlerini değerlendirmek ve hayallerini gerçekleştirmek için bir araya gelen yaşlı bayanlar Aktif Yaşam Merkezi’nde tiyatro ekibi kurdu. Tiyatro eğitmeni ve oyuncu Kübra Gümüş nezaretinde eğitimler alan tiyatro ekibi, önceki gün Yaşlılar Haftası’nda ilk sahnesini aldı. 4 ay gibi kısa sürede yeteneklerini ortaya koyan yaşlı teyzeler izleyicilerden tam not aldı.

Gaziantep’e has oyun ve lehçeleri sahneleyen tiyatro ekibi, “Antep Kız İsteme” oyunu ile izleyenleri etkilediler. Söylem ve eylemleri ile usta tiyatrocuları aratmayan yaşlı teyzeler, istenmesi durumunda oyunlarını yenileyebileceklerini ifade ettiler. 

10 kişilik ekip ile Gaziantep lehçelerini kullanan tiyatrocular, yine Gaziantep’e has söylemler ile izleyicilere keyifli bir gece yaşattılar.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan gösteriyi Milletvekili Canan Candemir Çelik, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Genel Sekreter Yardımcısı Gültekin Serdar Tolay ile birçok davetli de izledi.

Yaşlılığın çok özel bir dönem olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, yaşlıların geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran bir bağ olduğunu söyledi.

Her insan için değişik mana ifade eden yaşlılığın bir toplumda en değerli varlık olduğunu belirten Tolay, “Kültürümüzü, medeniyetlerimiz, değerlerimizi ve geçmişimizi yarınlara taşımamıza sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Ömrünü topluma, çevresine ve ülkesine hizmet ederek geçiren insanların yaşlandıklarında bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar bakım talep etme hakları vardır. Aileleri ve çocukları tarafından çeşitli nedenlerle bu hizmeti alamayan yaşlılara devletimiz bu imkanı veriyor” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Teşvikler kayıtlı istihdamı artırıyor Önceki Haber

Teşvikler kayıtlı istihdamı artırıyor

Minik GKV’liler kütüphaneyi çok sevdiSonraki Haber

Minik GKV’liler kütüphaneyi çok sevdi

Yorum Yazın

Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması