29. Etap Şehitkamil Ormanı Hacıbaba’da oluşturuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
29. Etap Şehitkamil Ormanı Hacıbaba’da oluşturuldu
Abone ol
Şehitkamil Belediyesi tarafından “Her Bahar Bir Orman Bi’ Dünya Yeşil” projesi kapsamında 29. Etap Şehitkamil Ormanı Hacıbaba bölgesinde oluşturuldu.

Şehitkamil Belediyesi tarafından “Her Bahar Bir Orman Bi’ Dünya Yeşil” projesi kapsamında 29. Etap Şehitkamil Ormanı Hacıbaba bölgesinde oluşturuldu. 5 bin 500 metrekarelik alanda yaklaşık 450 fidan Başkan Umut Yılmaz ve çocukların ellerinde toprakla buluşturuldu. Yılmaz, “Biz bu işi sadece bir ağaç dikmek olarak görmüyoruz. Bir fidan dikmek bir ağaç değildir, geleceğe nefestir. Allah izin verirse şimdi dikeceğimiz fidanlar 3-4 yıl sonra sahresine gelerek keyif aldığımız bir orman olacak” dedi.

Şehitkamil Belediyesi tarafından “Her Bahar Bir Orman Bi’ Dünya Yeşil” projesi kapsamında Hacıbaba Bölgesi’nde bulunan Çağlayan Mahallesi’nde 5 bin 500 metrekarelik alan ağaçlandırıldı. Belediye tarafından ilçeye kazandırılan 29. Etap Şehitkamil Ormanı için düzenlenen törenle fidan dikimi gerçekleştirildi. Törene Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Her fidan, geleceğe nefestir"
Yılmaz, 5 bin 500 metrekarelik alanın devamında 2 bin 500 metrekarelik alanın da ağaçlandırılacağını söyledi. Ağaçlandırılan alanda oturma yeri ve aydınlatmaların da yapılacağını belirten Yılmaz, “Biz size verdiğimiz sözleri hiçbir zaman unutmadık, unutturmayacağız. Siz de bizlere unutturmayın. Hacıbaba’yı yaşanabilir bir bölge yapmaya kararlıyız. Küçüklüğümüzde Dülükbaba’ya giderdik. Biz Dülükbaba’da çok hatıralar biriktirdik. Biz bu işi sadece bir ağaç dikmek olarak görmüyoruz. Bir fidan dikmek bir ağaç değildir, geleceğe nefestir” şeklinde konuştu.

“3-4 yıl sonra sahre yaptığımız bir orman olacak”
Hacıbaba bölgesini yaşanabilir bir mahalle yapmakta kararlı olduklarını vurgulayan Yılmaz, “Biz yaşanabilir bir mahalle oluşturmak istiyoruz. Ağaçlandırdığımız bu alanı satabilir ya da ticariye çevirebilirdik. Şehrin bu yakası ile öteki yakası arasında farklılıklar olsun istemiyoruz. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Burası Allah izin verirse şimdi dikeceğimiz fidanlarla 3-4 yıl sonra sahresine gelerek keyif aldığımız bir orman olacak” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 6
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım şehri Gaziantep için imzalar atıldıÖnceki Haber

Tarım şehri Gaziantep için imzalar atıld...

İkizlerin bazı arkadaşları gözyaşı döktü bazıları ise son kez sarıldıSonraki Haber

İkizlerin bazı arkadaşları gözyaşı döktü...

Yorum Yazın

Gaziantep'te "olmaz" dedirten olay: Yaşlı kadını ecelle cebelleşiyor 
AVM üstünde şoke eden olay!
Şehitkamil’de Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziantep'te 31 Temmuz'da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te akıl almaz olay: Tramvayın önüne atladı
Gaziantep’te yangın: 2 kişi yaralandı 
Gaziantep’te trafik kazaları: Yunus Polisi yaralandı
GASİD’den Mesleki Eğitime Güçlü Destek
GTO’nun Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Genişletilmiş Olarak Yapıldı
Gaziantep–Nizip Karayolu Uluyatır Kavşağı'nda Kaza: 4 Kişi Yaralandı
Gaziantep'te orman yangını: Müdahale sürüyor 
Antep Fıstığı Lisanslı Depo Yeni Hasat Sezonuna Hazır
Gaziantep Büyükşehir geçmişi geleceğe taşıyor
Gaziantep'te orman yangını: Ekiplerin müdahalesi sürüyor
Tahmazoğlu: "Gençlerimizin her adımında yanlarındayız"
DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi
Öztürkmen Ailesinin Acı Günü: Salih Öztürkmen Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te orman yangını
NTO’da T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitimi Tamamlandı
MHP Gaziantep'te Gönülleri Buluşturan Anlamlı Program: Engelleri Dayanışma Aşıyor