24 saat açık kütüphane yoğun ilgi görüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
24 saat açık kütüphane yoğun ilgi görüyor
Abone ol
Şehitkamil Belediyesi tarafından D.T. Şehitkamil Sahnesi’nin içerisinde hayata geçirilen ve 24 saat kesintisiz olarak öğrencilerin kullanımına açık tutulan M. Sami Benli Kütüphanesi, yoğun ilgi görüyor. Her türlü imkanın ücretsiz sağlandığı kütüphaneden yararlanan depremzede öğrenciler, kendilerine her türlü kolaylığın sağlandığını anlattılar.

Hayata geçirdiği her projede talepleri göz önünde bulundurarak planlama yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, öğrencilerin talebi doğrultusunda istedikleri saat dilimlerinde akademik çalışmalarını gerçekleştirebilmelerine imkan sağladı. Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi içerisinde yer alan M. Sami Benli Kütüphanesi, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) gibi sınavlara hazırlanan öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. M. Sami Benli Kütüphanesi’ni tercih eden öğrenciler; sessiz ve sakin bir ortamda, ders çalışma imkânı bulurken, öğrencilere, ödev ve konu araştırmalarına yardımcı olmak için ücretsiz WİFİ hizmeti de sunuluyor. Bunun yanı sıra M. Sami Benli Kütüphanesi’nde bulunan Çocuk Kütüphanesi’nden, okul öncesi 4-6 yaş aralığındaki çocuklar yararlanabiliyor. Özellikle depremzede öğrencilere de büyük imkan sağlayan M. Sami Benli Kütüphanesi’nde eğitmenler tarafından depremzede öğrencilere hür türlü destek sunuluyor.
“Hocalarımız bizlerle ekstradan daha yakından ilgileniyor”
Deprem bölgesi olan İslahiye’den Gaziantep’e geldiğini ifade eden ve YKS’ye hazırlandığını belirten Bilal Enes Görek, “Malumunuz üzere geçtiğimiz büyük bir deprem yaşadık ve hem bizim için hem de ülkemiz için zorlu bir süreçti. İslahiye’den Gaziantep’e taşınmak zorunda kaldık. Şu an Şehitkamil’de ikamet ediyorum ve eğitimimi burada sürdürüyorum. Şehitkamil Belediyemizin açmış olduğu M. Sami Benli Kütüphanesi’nde gelerek, YKS’ye hazırlanıyorum. Burada gerçekten çok güzel bir ortam var. Sessiz ve sakin bir ortamda çalışma imkânı buluyorum. Ayrıca araştırmalar konusunda ücretsiz internetten faydalanıyorum. Buradaki hocalarımız da bizlerle ekstradan daha yakından ilgileniyorlar ve her türlü imkânı bizlere sunmaya çalışıyorlar. Bu konuda hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Şehitkamil Belediye Başkanımıza, bu imkanı bizlere sağladığı için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“Neşeli yüzleri, kibar davranışları bizleri daha çok motive ediyor”
Nurdağı’ndan geldiğini ifade eden Can Polat, “Malumunuz üzere yaşanan büyük depremle birlikte Nurdağı’ndan Gaziantep’e taşınmak zorunda kaldık. Eğitimimi burada sürdürüyorum ve şu an YKS’ye hazırlanıyorum. Yaklaşık 3 aydır da Şehitkamil Belediyemizin açmış olduğu bu kütüphaneye geliyorum. Sağ olsun hocalarımız bizler için güzel bir ortam oluşturuyorlar. Sessiz ve sakin bir ortamda çalışmalarımı yürütüyorum. Ayrıca hocalarımız bilmediğimiz konularda bizlere yardımcı her konuda yardımcı oluyorlar. 7/24 bu kütüphaneden faydalanabiliyorum. Bunun yanında hocalarımızın neşeli yüzleri, kibar davranışları bizleri daha çok motive ediyor. Hedefim, Boğaziçi Psikoloji bölümünü kazanmak. Buradaki çalışmalarım sonucunda ve hocalarımızın bizlere vermiş olduğu katkılar sonucunda bu hedefime ulaşacağıma inanıyorum. Ben, bu konuda bizlere her türlü imkânı sağlayan başta Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP, 55 Belde Belediye Başkan Adayını daha açıkladıÖnceki Haber

MHP, 55 Belde Belediye Başkan Adayını da...

Gaziantep’e o yetki verildi!Sonraki Haber

Gaziantep’e o yetki verildi!

Haber Yorumları

  • Mert02-02-2024 23:56

    Geç kalınmış çok güzel bir hizmet .Sahinbeyde yapılan millet kütüphanesi gibi büyük bir kütüphaneye ihtiyaç olduğu kesin .Çocukların saatlerce sırada ,içeri girmek için yağmurun , soğuğun altında bekletildiklerini de unutmayalım.

Yorum Yazın

Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü