1300 kursiyer eğitim alacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1300 kursiyer eğitim alacak
Abone ol
Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM) ile Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) işbirliğinde 1000 kişinin eğitim alacağı “Cash for Work (CfW) Projesi” Aralık ayına kadar uzatılarak 300 kişiye daha eğitim verilmesi kararlaştırıldı. Farklı iş kollarında mesleki eğitimlerin verildiği proje kapsamında yeni eğitimlerle birlikte kurs alanların sayısı 1300’e ulaşacak.

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi  (GSO-MEM) ile Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) işbirliğinde 1000 kişinin eğitim alacağı “Cash for Work (CfW) Projesi” Aralık ayına kadar uzatılarak 300 kişiye daha eğitim verilmesi kararlaştırıldı. Farklı iş kollarında mesleki eğitimlerin verildiği proje kapsamında yeni eğitimlerle birlikte kurs alanların sayısı 1300’e ulaşacak.

Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu yetkililerinden oluşan heyet Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek verilen eğitimler ve çalışmaları yerinde inceledi.

Mesleki ve uygulamalı eğitimler hakkında GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü ve GSO-MEM Müdürü Yusuf İymen ile bir araya gelen GIZ Avrupa, Mena ve Orta Asya Projeleri Yöneticisi Ute Klamert, GIZ Projeler Yöneticisi Rudolf Rogg, GIZ Türkiye Ülke Direktörü Rubeena Esmail, GIZ Türkiye Portfolyo Yöneticisi Cihanser Imren, GIZ Cash for Work Projesi Yöneticisi Gabriele Mühlig, GIZ Cash for Work Projesi Koordinatörü Candost Aydın işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, proje kapsamında daha fazla kursiyere eğitim vermek için işbirliğine devam edeceklerini kaydettiler.

 

-GSO-MEM VE GIZ İŞBİRLİĞİ

 

GSO-MEM ve GIZ işbirliğinde bugüne kadar 36 mesleki eğitim programı açıldı ve Türk vatandaşların yanı sıra Suriyelilere mesleki eğitim verilmeye devam ediyor.

GSO-MEM’de haftalık olarak düzenlenen ‘İş Forumu’nda eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerle, personel talebinde bulunan firmalar bir araya gelerek işe başlamaları sağlanıyor. İstihdam garantili programları tamamlayan kursiyerler doğrudan sanayiye yönlendirilerek işe yerleştiriliyor.

Kursiyerleri istihdam eden firmalara 6 aylık sigorta prim ve yarım maaş destek sağlanıyor.

Sadece GIZ ile gerçekleştirilen “Cash for Work” projesi kapsamında bugüne kadar 540 kursiyer işe yönlendirildi.

Fiziki şartları, eğitim imkanları, atölye ve laboratuvarlarının yanı sıra GSO-MEM kursiyerlerin eğitim süresi boyunca servis, yemek gibi ihtiyaçlarını da karşılıyor.   

GSO-MEM’de 20 atölyede, 28 eğitim sınıfı bulunuyor, sanayiye yönelik çok sayıda iş kolunda mesleki eğitim veriliyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kilis Ticaret ve Sanayi Odası’ndan GTO’ya ziyaret…Önceki Haber

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası’ndan GTO’y...

CHP'li kaplan Nurdağı arasındaki "ölüm yolunu" Meclise taşıdıSonraki Haber

CHP'li kaplan Nurdağı arasındaki "ölüm y...

Yorum Yazın

Gaziantep’te mide bulandıran olay: Öksüz kızın hayatını karartmışlar 
Gaziantep'teki 'süper hücre' balkon duvarlarını yıktı, camları patlattı
Radoi İlk Mesajını Verdi: “Formayı Hak Eden Kalır”
Gaziantep Sağlık Altyapısına Yeni Hekim Desteği
Gaziantep’te Şüpheli Ölüm: Araçta Cansız Bedeni Bulundu
Gaziantep’te Destek Kararı: Su Baskını Zararları Ödenecek
İMO Şube Başkanı Bulut’tan kritik uyarı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, süper hücre bilançosunu açıkladı
Gaziantep’te fabrikadan yangın: Ekipler anında müdahale etti 
Fırtına felaketi: 1 ölü, 40 yaralı
Gaziantep'te şiddetli yağış bir evin çatısını yıktı, vatandaş yaşadıklarını canlı yayında ağlayarak anlattı
Gaziantep'te süper hücre şehri talan etti: Hortum adamı fırlattı
Sağanak TAG Otoyolunu da vurdu: zincirleme kaza 1’i ağır 5 yaralı
Gaziantep'te okullar tatil! Valilikten yeni açıklama 
Gaziantep'te 4 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Yağış Kazayı Getirdi: Gaziantep’te Zincirleme Facia
Gaziantep'te eğitime fırtına engeli: Okullar tatil edildi 
Sağanak ve Dolu Hayatı Felç Etti: Gaziantep’te Bilanço Ağır
Gaziantep'te kriz komuta merkezi teyakkuzda
Fırtına arıcıları da vurdu! Arılar telef oldu