10 Bin Ortaokul Öğrencisi Stadyumda Kitap Okudu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
10 Bin Ortaokul Öğrencisi Stadyumda Kitap Okudu
Abone ol
Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)-ERZURUM merkez Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından stadyumda düzenlenen, '10 bin öğrenciye kitap okutuyoruz' kampanyasında, yeni bir rekora imza atıldı. Öğrencilerle birlikte kitap okuyan Kaymakam Gürbüz Karakuş, "Bir Alman yılda 27 kitap okurken ülkemizde 6 kişi yılda bir kitap okuyor" dedi.


Bugün sabah saatlerinde 16 okuldan otobüs ve minibüslerle alınan ortaokul öğrencileri Kazım Karabekir Stadyumu'na getirildi. Ellerinde kitaplarla tribüne çıkan öğrenciler, saygı duruşu ardında İstiklal Marşı'nı okudu. Öğrenciler görevlilerin başla komutu ile 400 öğretmenleri ile birlikte ellerindeki kitapları açarak okumaya başladı. '10 bin öğrenciye kitap okutuyoruz' kampanyasında yeni bir rekora imza attıklarını ifade eden Palandöken İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemal Almaz, "Stadyumda öğrencilerin bir defada kitap okuma rekoruna imza attık. Daha önce böyle bir şey düzenlenmemişti. Tüm halkın katılımı ile açık havada kitap okuma rekoru Urfa'nın Siverek ilçesinde 30 bin 185 kişinin katılımı ile kırılmıştı. Biz ayrı bir rekor kırdık. Seneye tüm okulların katılımı ile stadyuma 36 bin kişiyi toplamayı düşünüyoruz" dedi.
10 bin öğrencinin arasına girerek kitap okuyan Palandöken İlçe Kaymakamı Gürbüz Karakuş, kitabın aklın ilacı, kütüphanelerin de aklın eczanesi olduğunu belirtti. Ne zaman kitaba, kütüphaneye ve okumaya önem verdiysek millet olarak kalkınıp, yükseldiğimizi vurgulayan Kaymakam Karakuş şunları söyledi:
"Bugün geldiğimiz noktada teknolojinin de etkisi ile yaşam daha hızlı hale geldi. İnsanların dikkati dağıldı. Bu yüzden okumaya, yazmaya, düşünmeye ve paylaşmaya pek önem veremiyoruz. Biz istedik ki okumayı herkesin gündemine taşıyalım. Gençlerimize, çocuklarımıza okumanın önemini bir kez daha onların gündemine taşılayım. Çünkü bugün baktığınızda bir Alman yılda 27 kitap okurken, maalesef 6 Türk bir kitap okuyor. Arada büyük bir mesafe var. Gelişmiş ülkelerle bu mesafeyi kapatmak için daha çok okumalıyız. Bir ülkenin film ve file adamından daha çok ilim ve çile adamına ihtiyacı vardır. Burada öğrenci ve öğretmenlerimiz okuyor. İnanıyorum ki bu kitap okuma sevgisini geliştirirsek çocuklarımız kendiliğinden daha çok okuyacaklar. Bu işi benimsedikleri takdirde kendilerini daha iyi geliştireceklerdir. Buna ihtiacımız var. Millet olarak okumayı, düşünmeyi ve paylaşmayı pek sevmiyoruz bu yönden bir adım atmak istedik."
Öğrenciler kitap okurken, stadyuma görevli olarak gelen 112 Acil Servis çalışanları da boş durmayıp kitap okudu. Ambulansın içinde oturan Gülseren Uçar (paramedik), Dudu İspirlioğlu (ATT) ve Suat Yengiler (şoför) yanlarındaki kitaplarını çıkarıp okudular. Güne özel bir okuma yapmadıklarını söyleyen Gülseren Uçar, "Ambulansta kitap eksik olmaz. Bu tür görev yerlerine gidip saatlerce boş durmak yerine hep kitap okuruz. Bugün öğrenciler okuyor diye okumayı sevneler olurak çok sevindik" diye konuştu.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kask Takan Motosiklet Sürücüsü Kazada Hafif YaralandıÖnceki Haber

Kask Takan Motosiklet Sürücüsü Kazada Ha...

Başbakan Davutoğlu, Mardinden AyrıldıSonraki Haber

Başbakan Davutoğlu, Mardinden Ayrıldı

Yorum Yazın

Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü