YRP İl Başkanı Sedat Yıldız: Ülke darboğazdan geçiyor
SİYASETYeniden Refah Partisi İl Başkanlığında basın açıklaması yapan İl Başkanı Sedat Yıldız, Türkiye’nin uzun süredir tarihi bir darboğazdan geçtiğini söyledi.
Yıldız, “Her geçen gün bu darboğaz, artık bir çöküşe dönüşüyor. Ekonomideki kriz, sosyal dokudaki çözülme milletimizi tükenme noktasına getiriyor. Milyonlar geçinemiyor, kirasını ödeyemiyor, milyonlarca insanımızın ekmeği küçüldükçe küçülüyor. Ve hükümet yetkilileri, milletin gözünün içine baka baka ‘asgari ücretliye, emekliye ara zam yok’ diyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ‘Asgari ücrete ara zam gündemimizde yok. Ekonomi dengeye oturuyor’ diyor. Kendisine sormak istiyoruz: Hangi denge? Hangi ekonomi? Hangi gerçeklik? Milletin pazardan yarım kilo meyve alamadığı bir yerde siz hangi dengeden söz ediyorsunuz?” diye konuştu.
Yıldız ‘Milyonlarca çalışanın aldığı maaş, TÜİK’in dahi gizleyemediği enflasyon karşısında buhar olmuşken, siz hangi istikrardan bahsediyorsunuz? Hükümete sesleniyoruz. ‘Maaşlara zam yaparsak enflasyon artar’ diyorsunuz. Peki, siz faize bir yılda iki trilyon lira verirken enflasyon artmıyor mu? Kur garantili mevduat sahiplerine ballı kazançlar, haksız kazançlar sunarken enflasyon artmıyor mu? İsrafa, şatafata, lüks makam araçlarına milyarları harcarken ekonomi bozulmuyor da milletin sofrasına bir lokma ekmek koymak mı enflasyon sebebi oluyor” diye konuştu.
Her 100 liralık ürünün içinde 65 lira vergi olduğunu söyleyen Yıldız, “Hükümete soruyoruz: Bu millet size vergi ödemek için mi yaşıyor! Siz bu millete hizmet etmek için mi iktidar oldunuz yoksa bu milletin cebindeki son kuruşu almak için mi? Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek diyor ki; ‘Şehirlerin giriş çıkışlarına, hallerin kapılarına vergi memuru koyacağım!’ Yani bu zihniyet, ekonomiyi kalkındırmanın yolunu hâl esnafını baskılamakta, sebze meyve kamyonunu didik didik aramakta, sokaktaki pazarcının defterini kurcalamakta görüyor” dedi.
“Tıpkı atasözümüzde olduğu gibi: Müflis tüccar, eski defterleri, kurcalar” diyen Yıldız, şunları kaydetti :
“Biz de buradan Sayın Bakan’a açıkça sesleniyoruz: Vergi kaçıran patronları, parasını yurt dışına çıkaranları görmezden gelip, esnafa çökerek, vatandaşın yolunu keserek adalet sağlanmaz! Yeniden Refah Partisi olarak bugün buradan ilan ediyoruz: Milletimizin feryadını, halkımızın çığlığını, emeğin, üretimin, adaletin ve vicdanın sesi olarak sizlerle paylaşmak için huzurlarınızdayız. Milletin pazardan yarım kilo meyve alamadığı bir yerde siz hangi dengeden söz ediyorsunuz?” dedi.
Çiftçinin de zor durumda olduğunu söyleyen Yıldız, “Gübre fiyatı 3’e katlandı, mazot zamları ise her ay milleti eziyor. Tarla sürmek artık lüks oldu! Sulama için elektrik parasını ödeyemeyen çiftçi üretimden vazgeçiyor. Akaryakıt zamları, zirai ilaç ve gübre fiyatları köylümüzün, çiftçimizin belini büküyor. Doğal afetler, zirai don olayları, maliyetin gerisinde kalan ürün baş fiyatları… Köylü ne yapsın? Çiftçi ne yapsın? Üretici ne yapsın? Ziraatı mı bıraksın? Türkiye, kendi topraklarında üretemediği ürünü ithal etmek zorunda kalıyor. Nerede bizim yerli ürünümüz? Nerede bu milletin kendi çiftçisine verdiği destek? Buradan uyarıyoruz: Türkiye gıda güvenliğini kaybediyor. Üretim olmadan ne ihracat olur ne de kalkınma. Yeniden Refah iktidarında, inşallah, çiftçi baş tacı olacak. Faize giden kaynak, tarlaya, traktöre, gübreye, tohuma gidecek! Faizcileri değil üreticileri destekleyeceğiz” dedi.
Engellilerin de istihdam ve şehirlerde insanca yaşama sorunu olduğunu vurgulayan Yıldız, “Aldıkları destekler açlık sınırının bile altında. Bir engelli vatandaşımız ayda 3.700 lira yardım alıyor. En düşük emekli aylığının 3’te 1’i bile değil. 30 günlük engelli aylığıyla Ankara-İstanbul gidiş-dönüş uçak bileti almak bile mümkün değil. Bu mudur sosyal adalet? Sosyal denge bu mudur? Dayanışma bu mudur? Engelli bireyler işe alınmıyor çünkü devlet bile kota uygulamasını ihlal ediyor. Kamuda engelli kadroları boş. Belediyelerde, bakanlıklarda, kamu kurumlarında işe alımlar partili referansla yapılıyor. Engelliler için verdiğimiz kanun tekliflerini bir kez daha hatırlatıyoruz… Bu tekliflerimizi tozlu raflardan indirerek TBMM Genel Kurulu’nun gündemine alın. Kanun tekliflerimizden birinde kamu personel alımlarında engelli kotasının yüzde 3’ten yüzde 6’ya çıkarılması var. Diğerinde ise 3700 lira olan engelli aylığının 3 katına çıkarılması var. Yeniden Refah Partisi iktidarında, engelliler, sadece yardım alan değil, üreten, çalışan, sosyal hayata tam katılan bireyler olacak. Şehirler erişilebilir, istihdam adil, sosyal yardım insanca olacak! Bugün Türkiye’nin ihtiyacı ne ‘süslü projeler’ ne de şatafatlı açılışlardır. Türkiye’nin ihtiyacı adalettir, ahlaktır, üretimdir, vicdandır. Türkiye’nin ihtiyacı Yeniden Refah’tır. Biz, bu milletin kaynaklarını sadece %1’in değil, %99’un refahı için harcayacağız. Biz, rant ekonomisini yıkıp, üretim ekonomisini kuracağız. Biz, sosyal adaleti, sadece tabelalarda değil, her sofrada, her sokakta, her hanede sağlayacağız. Buna bizler inandık, siz de lütfen inanın” dedi.
İlginizi Çekebilir