Türk Milleti, Gücün Millette Olduğunu Göstermiştir
GÜNDEMİYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz, TBMM’de söz alarak, deprem sonrası mevcut durumu değerlendirdi.
1,5 Milyon Kişi Çadırda !
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremi sonucunda 45 bin binanın yıkılmış, 230 bin binanın ağır hasar almış, 46 bin kişinin hayatını kaybetmiş ve 100 binin üzerinde vatandaşımızın yaralanmış olduğunu söyleyen Prof. Dr. Filiz: “1,5 milyon kişi çadırda kalıyor, başka şehirlere göç edenlerin sayısı ise belli değil.” dedi.
AHBAP, Kızılay ve AFAD'dan Daha Etkili !
Prof. Dr. Filiz konuşmasının devamında AHBAP’in faaliyetlerine de değinerek: “Yaşanan felaketin ülkemizdeki bilim ve teknolojinin, mühendislik eğitiminin, liyakatin ve ahlakın seviyesini, AFAD'ın arama kurtarma faaliyetlerindeki performansının yetersizliğini, yardımların ulaştırılmasındaki hız ve tarafsızlık açısından sivil inisiyatif AHBAP’ın Kızılay ve AFAD'dan daha etkili olduğunu ve Türk milleti sergilediği fedakârlıklarla gücün millette olduğunu bir kez daha göstermiştir.” İfadelerini kullandı.
Bu Felaket, Bir Ders Olarak Değerlendirmeli !
Yaşanan felaketin bir ders olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Filiz, kurumların liyakate göre yeniden yapılandırılması gerektiğini vurguladı.
Prof. Dr. Filiz, Depremzedelere Ayrıcalık İstedi !
Prof. Dr. Filiz konuşmasının sonunda, bugün TBMM’de görüşülmeye başlanacak olan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifinde depremzedelere ayrıcalık tanınmalıdır dedi.
İlginizi Çekebilir