Şahinbey Belediyesi'nden "Kan Bağışı" rekoru
GENELŞahinbey Belediyesi bu yıl kan bağışının dokuzuncusunu düzenliyor. "Devletimiz için can, milletimiz için kan veririz" sloganıyla yola çıkan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'a düzenlediği kan bağışı organizasyonları için Kızılay tarafından da teşekkür plaketi verildi.
Şahinbey Belediyesi bu yıl kan bağışının dokuzuncusunu düzenliyor. "Devletimiz için can, milletimiz için kan veririz" sloganıyla yola çıkan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'a düzenlediği kan bağışı organizasyonları için Kızılay tarafından da teşekkür plaketi verildi.
MEHMET TAHMAZOĞLU BRONZ MADALYA HAK ETTİ
Şahinbey Belediyesi'nin her yıl geleneksel hale getirdiği kan bağışının bu yıl dokuzuncusu düzenleniyor. Gaziantep Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ile birlikte kan veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, toplamda verdiği 15 ünite kan ile bronz madalya hak etti. Kızılay'ın en kısa zamanda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na madalyasını takdim etmesi bekleniyor.
KADINLARDAN KAN BAĞIŞI AZ
"Verdiğimiz kanı en az üç kişi kullanıyor. Belki de üç kişinin hayatının kurtulmasına vesile oluyoruz" diyen Tahmazoğlu, "Bu kampanyayla daha önce hiç kan vermemiş vatandaşlarımız da kan vermeye başladı. Hanımlarda kan bağışçısı az. Bu vesileyle kadınlarda da kan bağışını arttırıyoruz. Kanı ilk defa verirken insanlar çekiniyor ama bir defa verdikten sonra alışıyorlar" ifadelerine yer verdi.
RAMAZAN'DAN ÖNCE 'KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI'
Kan bağışı organizasyonlarını düzenledikleri günden bu yana toplamda 10 bin 62 üniteyi geçen kan verdiklerinin altını çizen Tahmazoğlu şöyle devam etti: "Bu da kendi içinde bir rekor. Esas amacımız kan ihtiyacını karşılamak. Ramazan ayı yaklaşıyor. Ramazanda hem kan ihtiyacı olduğu için hem de kan verilemediği için bağışların çok olması önemli. İnşallah en azından bölgemiz için kan ihtiyacını karşılamış olacağız."
İlginizi Çekebilir