NTO’da GAÜN ve İpekyolu Kalkınma Ajansı ile İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi
EKONOMİNizip Ticaret Odamız (NTO), Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bölge Planlama Bölümü öğrencileri ile İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliği kapsamında Odamızda gerçekleştirilen toplantıya ev sahipliği yaptı. Programın açılışında; NTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Mahmut Polat, NTO Genel Sekreteri Dilek Süzer, İpekyolu Kalkınma Ajansı Uzmanı, GAÜN’den Hatice Buharalı ve öğrenciler yer aldı.
Açılış konuşmasında Mahmut Polat, kamu–üniversite–sanayi işbirliğinin yerel kalkınma açısından önemli bir örnek oluşturduğunu belirterek, öğrencilere Odamız ve ilçemizin ekonomik yapısına ilişkin kapsamlı bilgiler aktardı. Polat; Nizip’in Adana–Gaziantep–Şanlıurfa karayolu üzerinde yer alan güçlü lojistik konumuna, üretim altyapısına ve yatırım potansiyeline dikkat çekti.
Toplantıda Nizip’in genel görünümü; nüfus yapısı, sanayi ve ticaret altyapısı (OSB’ler, sanayi siteleri, gümrük ve kurumlar), sektör çeşitliliği ve tarımsal üretim gücüyle birlikte değerlendirildi. Mahmut Polat ayrıca, Nizip’in ekonomik ölçeğine ilişkin olarak ilçenin 42 ilden daha büyük bir ticaret hacmine sahip olduğunu ve Türkiye’de üretilen nanenin yaklaşık %60’ının Nizip’ten çıktığını ifade ederek, tarım ve ticaretteki güçlü payın altını çizdi.
Nizip Ticaret Odamız tarafından tescili alınan Nizip Sabunu, Nizip Zeytinyağı, Nizip Patlıcanı ve Nizip Mızar Havucu coğrafi işaretleri ile ilçenin markalaşma sürecine katkı sunulduğu belirtilirken; NTO olarak eğitim, tanıtım ve kalkınma odaklı iş birliklerine desteğimizin kararlılıkla süreceği vurgulandı.
Mahmut Polat: “Bölge planlama çok önemli bir alan. Burada tecrübemizi ve Odamız adına Nizip’in potansiyelini sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz.”
İlginizi Çekebilir