İstanbul-Gaziantep uçağında bomba paniği
ASAYİŞGaziantep-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları’na (THY) ait yolcu uçağına bomba ihbarı yapıldı. İhbarın ardından uçak Gaziantep Havalimanı’na acil iniş gerçekleştirdi.
Saat 03.00 sularında piste inen uçakta bulunan yolcular, pilotun yaptığı anonsla büyük bir korku yaşadı. Pilotun, “Uçakta bomba olabileceğine dair bir ihbar aldık. Lütfen sakinliğinizi koruyarak uçağı terk edin” şeklindeki anonsu, yolcular arasında paniğe yol açtı. Bazı yolcular ağlamaya başlarken uçak, güvenlik prosedürleri gereği hızla boşaltıldı. Yolcular güvenli bir alana alınırken, uçakta ve tüm bagajlarda detaylı arama yapıldı. Yolcular tekrar güvenlik taramasından geçirildi.
Tahliye edilen yolcular sabahın ilk ışıklarına kadar Gaziantep Havalimanı’nın VIP yolcu terminalinde bekletildi. Bu sırada bomba ihbarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, yolculardan biri polis tarafından gözaltına alındı.
Yetkililer, ihbarın asılsız çıkma ihtimali üzerinde dururken, olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor. THY ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden ise konuya ilişkin resmi bir açıklama bekleniyor. Olay nedeniyle yaşanan gecikme ve korku, yolcuların tepkisine neden oldu.
İlginizi Çekebilir