Sanayide üretim Şubat ayında arttı
EKONOMİTÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sanayi üretim istatistikleri 2020 yılı Şubat ayı sonuçları değerlendirildi. Yapılan açıklamada sanayi üretiminin bir önceki yıla göre %7,5 arttığı bildirildi.
Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2020 yılı Şubat ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %1,7, imalat sanayi sektörü endeksi %8 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %4,4 arttı.
Üretim, bir önceki aya göre de arttı
TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sanayi üretiminin bir önceki aya göre %1,2 arttığı ifade edildi.
Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2020 yılı Şubat ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %5,8 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi %1,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %1,3 arttı.
İlginizi Çekebilir