© Memo Haber 2022

Jandarma’dan hırsızlık şebekesine eş zamanlı operasyon

Gaziantep’in Nizip ve Karkamış ilçelerinde yaklaşık 650 bin liralık hırsızlık yaptıkları iddia edilen hırsızlık şebekesi üyeleri Jandarma ekiplerinin eş zamanlı operasyonuyla yakalandı.

Nizip ve Karkamış ilçelerinde 11 ayrı adresten tarım arazilerinde kurulmuş olan güneş panelleri, panellere ait jeneratör, kablo ve muhtelif eşyaların çalınması olayı ile ilgili çalışma başlatan Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, tespit ettikleri şebeke üyelerinin yakalanması için Gaziantep ve Şanlıurfa’da 4 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyonda hırsızlık olayı ile ilgili bağlantısı olduğu ileri sürülen 3 kişiyi gözaltına alan Jandarma, firari olan bir kişinin de yakalanması için çalışma başlattı.
Öte yandan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada, yaklaşık 650 bin lira değerindeki 101 adet güneş paneli, 10 adet kontrol rölesi, 135 adet muhtelif elektrik malzemesi, 2 adet jeneratör, 1 adet dalgıç pompası, 1 adet kaynak makinası ve 145 adet muhtelif eşya ve hırsızlık olaylarında kullanılan 2 araç ele geçirildi.
Nizip İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen eşyalar sahiplerine teslim edilmeye başlandı.
Jandarmada işlemleri tamamlanan zanlılardan C.K. M.Ç tutuklanırken A.B.  ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER