© Memo Haber 2022

Gaziantep’te toplu taşıma araçlarına zam geldi

Gaziantep’te minibüs ve Sarı Halk Otobüslerine yüzde 48 oranında zam geldi.

Gaziantep Sarı Halk Otobüsleri Oda Başkanı Sofu Çolak tarafından yapılan açıklamada, Gaziantep Büyükşehir belediyesine bağlı UKOME müdürlüğü tarafından anlaşmaya varıldığı ve minibüs biniş ücretlerine yüzde 48 'lik bandında zam geldiğini açıkladı.

ÜCRET TARİFESİ ŞU SEKİLDE BELİRLENDİ

İşte yapılan o açıklama ve zam miktarı:

Buna göre otobüs ücretleri tam 4.TL 40, kuruş  indirimli 4 TL 40 kuruş, öğrenci 4 TL, serbest biniş desteği 2 TL, aktarma ücret tarifesi %50 olarak belirlendi. (Başpınar) tam 5 TL 25 kuruş, indirimli 5 TL 25 kuruş, öğrenci 4 TL 80 kuruş olarak uygulandığı belirtildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile tarife arasındaki 25 kuruşluk fark devam edecektir ifadeleri kullanıldı.

YÜZDE 48 ZAM.

Gaziantep Umum Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Sofu Çolak şu ifadelere yer verdi. "Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı UKOME müdürlüğü ile yapmış olduğumuz toplantı neticesinde halk otobüslerimizin maliyetlerinin artması sonucunda bizlere  destekleme sözü verdiler buna göre  otobüs binişlerindeki tarifelerimizde yüzde 48'lik bir zam geldi. Öğrenci binişlerinde ise 1.TL 85 kuruşluk ödeneği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi karşılayacak" dedi.

ÖĞRENCİLER ZAM ALINMAYACAK

Yapılan zammın ardından ise bu zamlardan öğrencilerin etkilenmeyeceği ve öğrencilerin biniş ücretlerinin önceki gibi devam edeceği açıklandı. Öğrencilerin biniş ücretlerinin fazlası Büyükşehir tarafından karşılanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER