© Memo Haber 2022

Gaziantep'te bir yılda üç kez bulvar ismi değiştirildi

Gaziantep'te bir yılda üç kez bulvar ismi değiştirildi. Osmangazi Mahallesi'nde bulunan Nijmegen Bulvarı'nın isminin 16 Mart 2017 tarihinde Özgürlük Bulvarı olmasına karar verilmişti.

Gaziantep'te bir yılda üç kez bulvar ismi değiştirildi. Osmangazi Mahallesi'nde bulunan Nijmegen Bulvarı'nın isminin 16 Mart 2017 tarihinde Özgürlük Bulvarı olmasına karar verilmişti. Özgürlük Bulvarı'nın ismi 2'inci kez aynı yılın Eylül ayında vefat eden merhum AK Parti milletvekili Abdulkadir Yüksel'in adı verilerek değiştirildi. Bulvarın bir yılda üç ismi oldu. 

NİJMEGEN İDİ 'ÖZGÜRLÜK OLDU

Gaziantep'in Osmangazi Mahallesi'nde bulunan ve Hollanda'nın Nijmegen kentinin adını taşıyan bulvarın bir yılda üç kez ismi değişti. Geçtiğimiz yıl Türkiye'de yapılacak referandum öncesinde Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya takındığı tutum nedeniyle 16 Mart 2017 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi'nden görüşülmesiyle birlikte Nijmegen Bulvarı'nın isminin değişmesine karar verilmişti. İsmin değişmesi için AK Parti, MHP ve CHP'li meclis üyeleri 'Evet' oyu kullanmıştı. 

ŞİMDİ DE 'ABDULKADİR YÜKSEL BULVARI' OLDU

2017 yılının mart ayında 'Özgürlük' adını alan bulvar, aynı yılın Eylül ayında AK Parti milletvekili Abdulkadir Yüksel'in vefat etmesiyle 'Abdulkadir Yüksel' ismini aldı. Bir yılda üç kez isim değiştiren bulvar kafa karıştırırken vatandaş tarafından eleştirildi. İsim değişikliği vatandaşlar arasında, mevcut yerin isim değişikliği yerine yeni yerlere isim verilmesinin daha mantıklı olacağı yorumlarına neden oldu.  

Kaynak: Gaziantep Ekspres Gazetesi

Haber: Narin DEMİRCİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER