© Memo Haber 2022

Ekin: Genç bireylerin birer zanaatkar olmaları temel hedefimiz

Uzun süreden beri ayakkabı sektörünün kalesi olarak bilinen Gaziantep’te, İŞKUR ve Sayacılar Odasının başlattığı Mesleki Eğitim Kursu programlarıyla bu sektöre genç nitelikli eleman yetiştirilecek.

Kursa katılan eğitici ve kursiyerlerin günlük harçlıkları ile genel sağlık sigortasının ödemeleri İŞKUR bütçesinden karşılanırken kurs eğitim programını başarıyla bitiren kursiyerler bu sektörde istihdam edilecek.

48 sayacı kursiyerin katıldığı programa çok sayıda müracaat yapılmış olup, bu sektöre gönül verenler, asil listeye girerek programa dahil olanların çoğu bayanlardan oluşmaktadır. İki ayrı sınıfta iki ayrı eğitimci tarafından takip edilen kursta katılımcılar memnuniyetlerini dile getirdi.

Temmuzda başlatılan Sayacı Kurs Programı 6 ay süreyle devam edecek ve bu işin uzmanı, işin bilenleri tarafından teorik ve pratik olarak kursiyerlere bilgi ve tecrübelerini aktaracaklardır.

Kurs programının teorik eğitimini değerlendirmek üzere kursiyerleri ziyaret eden İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin ile kurumun iş ve Meslek Danışmanları pandemi sürecinde dikkat edilmesi gereken, temizlik, maske ve mesafe kuralına harfiyen uyulması şartı yanı sıra, bu sektörün ilimizde bitmek üzereyken genç bireylerin ustaları marifeti ile eğitim alarak birer zanaatkar olmaları temel hedefimizdir.

Kurs programı sonunda başarı gösterecek kursiyerlerin bu sektördeki işletmelerde istihdam edilmeleri veya bu sektördeki işletmelerde istihdam edilmeleri veya kendiişlerini kurup kalifiye eleman olarak veya girişimci kimlikleriyle piyasada olmalarını sağlamak Unutulmaya Yüz Tutmuş bu mesleği ilimizde tekrar canlandırılmasına vesile olmak gibi şansı yakalamak, sayacılar Odası Başkanlığı ve İŞKUR olarak gururluyuz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER