© Memo Haber 2022

CHP'li Ekici: Terör şehitlerine aynı değer verilmemiş

2016 yılında teröre karşı yürütülen mücadele sırasında şehit düşen 773 güvenlik görevlisinin isimlerini tek tek tespit eden CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Anadolu Ajansı’nın 2016 yıllığında bu şehitlerimize yer verilmemesine tepki gösterdi.

2016 yılında teröre karşı yürütülen mücadele sırasında şehit düşen 773 güvenlik görevlisinin isimlerini tek tek tespit eden CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Anadolu Ajansı’nın 2016 yıllığında bu şehitlerimize yer verilmemesine tepki gösterdi.

CHP’li Ekici,Anadolu Ajansı’ndan sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, ajans tarafından bastırılan 2016 yıllığındaki birçok ayrıntıya dikkat çekti. Yıllığın, iktidarın ayrımcı politikalarına paralel bir şekilde hazırlandığını kaydeden Ekici “kitapta iktidar partisi ve mensupları kendilerine geniş bir yer bulurken muhalefet hiçe indirgenmiş, 15 Temmuz şehitlerine hak ettikleri değer verilirken terör şehitlerine aynı değer verilmemiş, milli bayramlarımız ise yok sayılmıştır” dedi.

MİLLİ BAYRAM YOK, ATATÜRK YOK, SÜMEYYE’NİN DÜĞÜNÜ VAR!

Önergesinde, ilgili Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a ajansın 2016 yıllığından kaç adet basıldığını ve basım-dağıtım maliyetini de soran Ekici, yıllıkta kullanılan haber ve fotoğrafların hangi kriterlere göre belirlendiğinin de açıklanmasını istedi.

Sümeyye Erdoğan’ın düğününe dahi yer verilen ajans yıllığında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na tek satır dahi olsa yer verilmediğine de dikkat çeken Ekici “milli bayramlarımızın yok sayılmasının gerekçesi nedir?” diye sordu. CHP’li Ekici, ilgili başbakan yardımcısına ayrıca “iktidar tarafından sözde gerekçelerle kutlamaları iptal edilmesine rağmen, 2016 yılında, milli bayramlarımızda, cumhuriyetine, tarihine, ülkesinin kurtuluş ve kuruluş destanına sahip çıkan yüzbinlerin yaptığı kutlama yürüyüşlerinin haberine ya da fotoğrafına söz konusu yıllıkta yer verilmemesinin nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

CHP’li Ekici önergesinde, yıllıkta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78’inci yıldönümünün ve 10 Kasım’da Anıtkabir’e akın eden yüzbinlerin önemli haberler arasında görülmemesinden kimin sorumlu olduğunun da açıklanmasını istedi.

YENİKAPI RUHU GİTTİ AKP RUHU GELDİ

Yıllığın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmelere ilişkin bölümlerine de tepki gösteren Ekici, Numan Kurtulmuş’a, 7 Ağustos’ta, devlet ricali ile iktidar ve muhalefetin omuz omuza vererek geçekleştirdiği Yenikapı mitinge ilişkin haberde muhalefet liderlerinin yok sayılmasının Yenikapı ruhuyla bağdaşıp bağdaşmadığını da sordu. Darbe girişimi esnasında mermi ve bombaların hedefi olan TBMM’nin açık tutulması ve çalıştırılması ile ilgili habere de dikkat çeken Ekici “haberde, sadece iktidar partisi milletvekillerinin bulunduğu görselin seçilmesinin gerekçesi nedir?” sorusunu yöneltti.

VATAN UĞRUNA ŞEHİT DÜŞENLERİ BİLE BÖLDÜLER

Ajansın 2016 yıllığında 15 Temmuz şehitlerine hakettikleri değerin verildiğine, yıllığın 198-201 inci sayfalarında “Vatan Size Minnettar” başlığı altında şehitlerimizin isimleri ve bilgilerinin paylaşıldığına dikkat çeken ancak aynı minnet duygusu ve özenin terör şehitleri için gösterilmediğini vurgulayan Ekici, “342 sayfalık yıllığın birkaç sayfasının da isimleri aşağıda yer alan şehitlerimize ayrılmamasının gerekçesi nedir?” diye sordu.

Ekici, 2016 yılı içinde terör ve suç odaklarına karşı yürütülen mücadele sırasında hayatını kaybeden güvenlik görevlilerimizin listesini de yayınladı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER