© Memo Haber 2022

CHP GÜNEYDOĞU'YU VALİYE SORDU

CHP Gaziantep İl Başkanlığına yeni seçilen İl Başkanı Av. Nesrin Tuncel ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret etti.

CHP Gaziantep İl Başkanlığına yeni seçilen İl Başkanı Av. Nesrin Tuncel ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında CHP İl Başkanı Tuncel Güneydoğu’da sokağa çıkma yasağı uygulanan yerleşim yerlerindeki sorunların ve operasyonların Gaziantep’e yansımalarına ilişkin kaygılarını dile getirdi. Başkan Tuncel, şehrimizde yaşayan Kürt kökenli yurttaşların, operasyonların yapıldığı yerlerdeki akrabalarının zarar görüp mağdur olmaları nedeniyle kendilerinden operasyonlarda sivillerin korunması ve mağduriyetlerinin önlenmesi konusunda yardım istenildiğini belirtti. CHP heyeti, Gaziantep’in bu nedenle çok hassas bir bölge olduğunu, kamu görevlilerinin bu hassasiyeti görerek bir an önce durumun normale dönmesini istediklerini söylediler.

Ayrıca, Başkan Tuncel, şehir merkezinde bulunan sözde Suriye hükümetinin binasının ve korumalarının tedirginlik yarattığını kendilerine şikayetler geldiğini belirtip, şehir merkezinden tahliye edilmelerini istedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER