© Memo Haber 2022

3 ilimizde facia!. Acı haber peş peşe geldi!

3 ilimizde aşırı kar ve buzlanma nedeniyle yolcu otobüleri şarampole yuvarlanarak kazaya sebep oldu.

Muş'ta, yolcu otobüsünün dereye uçtuğu kazada yaşamını yitiren 6 kişinin kimliği belli oldu. Kazada yaşamını yitiren Osmaniye nüfusuna kayıtlı Osman Aslan, Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Turgut Deniz, Muş'un Bulanık ilçesi nüfuna kayıtlı Yaşar İpek, Muş'un Malazgirt ilçesi nüfusuna kayıtlı İbrahim Eren, Gaziantep nüfusuna kayıtlı Memik Gökşin ve Muş'un Bulanık ilçesi nüfusuna kayıtlı Hamza Karabalık'ın cenazeleri, Muş Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Cenazeler, hastaneye gelen ailelere teslim edilecek. 

Yolcu otobüsü, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıkıp, dereye uçtu. Kazada 6 kişi öldü, 24 kişi de yaralandı. 

Kaza, saat 08.00 sıralarında, Muş'a 50 kilometre uzaklıktaki Solhan mevkisinde meydana geldi. Hatay'dan Muş'a giden Adnan Öletaş yönetimindeki Lider Muş firmasına ait, 34 DF 3668 plakalı yolcu otobüsü, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kontrolden çıkıp, dereye uçtu. Kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 24 kişi de yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen ambulanslarla Muş ve Bingöl'deki hastanelere kaldırıldı.

Konya'da buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü şarampole devrildi, kazada 38 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 04.30 sıralarında Konya- Afyonkarahisar karayolunun 30'uncu kilometresinde meydana geldi. Bedih Üzmelih'in kullandığı Has Turizm'e ait 31 GZ 369 plakalı yolcu otobüsü, buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Kazada sürücü Üzmelih ile birlikte 38 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.  

 

Sivas'ın Koyulhisar ilçesi yakınlarında sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü yolun sağına devrildi, 16 kişi hafif yaralandı. 

Kaza sabah saatlerinde D-100 karayolu üzerinde Koyulhisar ilçesi, Yemişli mevkisinde meydana geldi. İstanbul'dan Ağrı'daki bir yakınlarının cenazesi için yola çıkan kişileri taşıyan Özdemir İsmiçoğlu (49) yönetimindeki 34 UU 4782 plakalı otobüs kar yağışı ve yoldaki buzlanmadan dolayı kontrolden çıkarak yolun sağ tarafına yan yattı. Kazada sürücü İsmiçoğlu ile birlikte, otobüsteki yolculardan Sefer, Kerem, Ümmügülsüm, Ayşe, Adile, Mehmet Hanife, Murat, Kıymet, Gülten ve Musa Demir ile Tahsin Engiz, Hediye Yiğit, Bediha Engiz, Sadık Aydoğmuş ve Allahverdi Yiğit yaralandı. Ambulansla Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların durumlarının hafif olduğu, bir kısmının ayakta tedavi edildikleri öğrenildi. Durumu diğerlerine göre biraz daha ciddi olan Sadık Aydoğmuş, ilk müdahalesinin ardından ambulansla Sivas'a sevk edildi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER